Waar ben ik mee bezig?

16.03.2022

Nieuw CD-Project van start!

 

lees meer >>

16.03.2022

13.03.2022

Op Tour in Indonesië!

 

Goed nieuws: in december ga ik op tour in Indonesië (1-11 december) op uitnodiging van het Erasmushuis Jakarta. 

 

lees meer >>

13.03.2022

25.11.2021

Deze foto’s zijn gemaakt voor mijn debuutalbum voor AVROTROS Klassiek Presenteert! De cd is deze week naar de fabriek gestuurd! En komt 17 december uit.
English:
These pictures were made for my debuut-cd for AVROTROS Klassiek Presenteert! The cd was just sent to the factory this week. And it will be released on the 17th of December 2021.
For more information: https://avrotros.nl/yangyangcai

lees meer >>

25.11.2021

20.12.2021

Hoera! Mijn Cd is uit! 

Met behulp van AVROTROS Klassiek Presenteert! presenteer ik mijn debuutalbum met werken van bekende en onbekende componisten. Met o.a. de Derde Sonate van Chopin, de Prelude in G groot van Rachmaninov, het Rondo in A klein van Mozart, maar ook werk van Szymanowski, Soler en Albéniz. 

 

U kunt hier meer informatie vinden over de CD: 

https://www.avrotros.nl/klassiek/item/debuut-cd-yang-yang-cai-is-uit/?fbclid=IwAR2IMe-Wi5AfRW3PzIeUFJkmCOjQGpiOaLr7M6UfxMGVEHmxZTnuqrtatV4

lees meer >>

20.12.2021

29.09.2021

—> Yang Yang Cai & Friends voor het Grachtenfestival op 18 Augustus 2021 met Leden van het Concertgebouworkest. Klik op ‘speel uitzending af’
 

lees meer >>

29.09.2021

19.07.2021

I made a little promo-video!

Ik heb een promo-film gemaakt!

lees meer >>

16.06.2021

A few announcements

lees meer >>

16.06.2021

04.05.2021

Invitation to an online classical piano concert by Yang Yang Cai
on 10th April 2021 at 14.00 p.m. 

lees meer >>

04.05.2021

Dear Friends!

I hereby invite you to come and listen to my online concert on 10th April 2021 at 14 pm (Time in the Netherlands).

Link: YouTube Erasmushuis


I am looking forward to seeing you online!

Much Love,


Yang Yang

12.04.2021

Openingsconcert YPF vanuit de Duif "Young Virtuosi"

lees meer >>

23.02.2021

CONCERTGEBOUW SESSION - YANG YANG CAI

lees meer >>

23.02.2021

Hi!  Dear friends, 

Ik hoop dat het goed gaat met je! Hopefully this message finds you well.
 
Hierbij een virtuele groet:  Here’s a small virtual update!
 
 
Vorige week maandag mocht ik de Barcarolle van Chopin opnemen in het Concertgebouw. Dat was in het kader van 'De week van de Jonge Musicus'. 
Last Monday I was invited to record the Barcarolle by Frédéric Chopin in the Concertgebouw Amsterdam. 
 
Dinsdag 23 februari 2021 komt de Concertgebouw Session online om 20.30. De streams zijn te bekijken op Facebook, YouTube en op de website van het Concertgebouw. Tuesday 23 February 2021 at 8.30 PM this performance will be aired on Facebook, YouTube and the website of Concertgebouw. 
 
Zie hier een linkje naar mijn Concertgebouw Session, opgenomen in de Koorzaal.  You can find the link here —>
Ik hoop dat jullie het mooi vinden! En hopelijk binnenkort tot een live concert!
I hope you all will enjoy it! I am looking forward to seeing you at a live concert!
 
Lieve groet, Best wishes,
Yang Yang Cai
 
 

21.09.2020

Optreden in Kasteel Geldrop

lees meer >>

21.09.2020

Afgelopen zondag 20 september mocht ik in Kasteel Geldrop optreden. Onder deze omstandigheden bof ik dat ik überhaupt kan optreden. Een publiek dat echt luistert; dáár geniet ik van. Ik speelde de 32 Variaties in c klein van Beethoven, de derde Chopin sonate in b, "Le Tombeau de Couperin" van Ravel, én La Valse. 

 

Heel veel dank aan de organisatie van Kasteel Geldrop, in het bijzonder aan de organisator Boudewijn, voor het mogelijk maken van dit concert en deze mooie ervaring.

 

En: een extra bedankje aan het Eindhovens Dagblad. Zie hieronder een mooie recensie geschreven door Cornélie Hoendervanger. 

Recensie Eindhovens Dagblad

14.04.2020

BETHLEHEMKERK LIVESTREAM CONCERTS 

lees meer >>

14.04.2020

Lieve muziekliefhebbers,

 

In tijden van corona vind ik het verschrikkelijk dat ik niet meer voor u kan spelen. Dat was ook de reden dat ik afgelopen maand besloot een livestream concert te geven in de Bethlehemkerk. 

Studio150 was bereid om concerten uit te zenden via Facebook en YouTube. 

Wellicht heeft u het concert gemist, maar niet getreurd! Via onderstaande link kunt u het nogmaals bekijken: 

https://www.youtube.com/watch?v=VuEiGx5QkUE&t=10s

 

Ik wens jullie veel plezier en als het weer mogelijk is, ben ik meer dan goed voorbereid om voor u te spelen!

 

Blijf gezond en een warme groet,

Yang Yang 

 

 

P.S. Ik zou het waarderen als u een momentje stilstaat om te bedenken wat het betekent dat de culturele sector tijdelijk is gestopt. Kunstenaars en musici zijn grotendeels werkzaam als ZZP'ers en wij hebben vaak geen stabiel inkomen of concertagenda. Beter gezegd, we leven eigenlijk in onzekerheid. Daarom zou ik het zeer op prijs stellen als u een bijdrage zou willen geven voor mijn concert. U kunt het bedrag zelf bepalen en het overmaken naar https://www.paypal.me/caiyangyang. Hartelijk dank!

15.02.2019

Eerste Prijs op het Young Pianist Foundation Competition Grand Prix Youri Egorov 2019 

lees meer >>

15.02.2019

En de winnaar van de YPF Piano Competition 2019 is …

YANG YANG CAI

De finale was één groot muzikaal feest. Op zondagmiddag 10 februari trakteerden drie jonge finalisten het publiek en de internationale jury in Muziekgebouw Aan ‘t IJ op prachtige pianomuziek. Er zijn veel prijzen uitgereikt tijdens de YPF Piano Competition 2019, maar de hoofdprijs ging naar de 20-jarige pianiste Yang Yang Cai: ‘Ik heb ervan genoten dat ik zo veel mooie muziek mocht spelen.’

Yang Yang speelde uiterst geconcentreerd de sterren van de hemel. Evenals de andere finalisten soleerde ze met Variations on a Theme by Chopin. Muziek die speciaal voor deze gelegenheid is gecomponeerd door Thomas Beijer, winnaar van de YPF Piano Competition 2007. Daarna vertolkte Yang Yang het Concerto nr. 2 in f van Chopin, samen met het orkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van dirigent Jean-Bernard Pommier. Haar spel was verfijnd en gracieus. De combinatie van haar klankschoonheid, gevoelige frasering en uitstekende techniek zorgde voor adembenemende muziek. Magische muziek die mensen raakt. Ze hield de aandacht tot de laatste noot vast en kreeg een daverend applaus.

Op weg naar. Aan deze finale ging voor de deelnemers een zwaar programma vooraf. Ze waren ingedeeld in drie categorieën: A van 15 t/m 18 jaar, B van 19 t/m 23 en C van 24 t/m 28. Ruim twee weken moesten zij zich bewijzen en proberen een plaats in de finale te veroveren. In de voorrondes speelden alle deelnemers hun eigen repertoire. In de finale speelden Yang Yang (1998) uit categorie B en Carlos Marin Rayo (1994) en Rik Kuppen (1994) uit categorie C alle drie dezelfde muziek. Carlos werd tweede en kreeg de publieksprijs en Rik werd derde.

Internationaal. De lat wordt hoog gelegd, en er gelden internationale eisen. Het niveau van deze YPF-competitie kan zich meten aan die van buitenlandse equivalenten. Dat blijkt ook uit de jury die bestaat uit internationale grootheden: Dmitri Alexeev, Boris Berman, Pascal Devoyon, Jean-Claude Vanden Eynden, Edith Fischer, Ching-Yun Hu, Einav Yarden en Siewert Verster, als voorzitter zonder stem. Zij zaten midden in de zaal en luisterden zeer aandacht naar alle finalisten.

Toptalenten. Dit is de zevende YPF Piano Competition. Young Pianist Foundation is twintig jaar geleden opgericht door Marcel Baudet en wil toptalenten onder de jonge Nederlandse en in Nederland studerende pianisten uitdagen om te excelleren en hun professionaliteit te versterken. Daartoe onderneemt YPF allerlei initiatieven als aanvulling op het onderwijs aan conservatoria en muziekscholen, met als hoogtepunt deze YPF Piano Competition. De juryvoorzitter prees uitdrukkelijk de toegewijde en constructieve wijze waarop YPF jonge talenten aanmoedigt en kansen biedt.

Jong begonnen. Yang Yang studeert piano bij Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Zij is geboren en getogen in Zutphen en begon met piano spelen op vijfjarige leeftijd. Dit is niet haar eerste grote prijs. Zo won zij in 2008 de eerste prijs op het Steinway Pianoconcours en vertegenwoordigde Nederland op het Internationale Steinway Festival. In 2013 was Yang Yang winnaar van de Junior Finale van de YPF Piano Competition en in 2017 ontving zij de Classic Young Masters Award. Tijdens de YPF Competition 2019 won zij naast de eerste prijs ook de Blonay Prijs (summer course in Blonay inclusief masterclasses door de Edith Fischer) en de Mozartprijs (bezoek aan Salzburg en masterclass door Jacques Rouvier).

Na afloop. Meteen na de prijsuitreiking is de kersverse winnares in een taxi gestapt naar Podium Witteman. In de live uitzending ontving Paul Witteman haar als jonge held en speelde zij vol verve een prelude van Rachmaninov. Er staat Yang Yang nog veel meer te wachten. Onderdeel van haar eerste prijs zijn allerlei muzikale optredens. Onder meer tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, het Internationaal Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog en Lowlands in Biddinghuizen. Ongetwijfeld opent deze prijs nog veel meer podia voor Yang Yang. Nationaal en internationaal. Met haar uitzonderlijke muzikale talent kan zij overal ter wereld mensen verblijden, ontroeren en bemoedigen. Immers muziek is een universele taal die iedereen verstaat.

© GMB 190213

 

01.05.2018

Crowdfunding voor Aspen Music Festival and School 2018

lees meer >>

01.05.2018

Dag lieve mensen,

 

Een paar dagen geleden ben ik begonnen met een crowdfundingsproject. Super spannend! Ik ben namelijk deze zomer aangenomen voor de prestigieuze Aspen Music School and Festival. Een zeer bijzondere kans, waar ik veel van kan leren op muzikaal, creatief/artistiek en sociaal gebied. Denkt u aan: het geven van concerten, het participeren aan masterclasses, het ontmoeten van zeer goede musici en het opdoen van heel veel inspiratie. Zoals u misschien al kan bedenken, een maand Amerika is heeft ook een prijskaartje. Denk aan reiskosten, lesgeld, verblijfskosten en eten. Mede door uw donatie, helpt u mij om naar Aspen te komen!

Hierbij de link: voordekunst - Yang Yang Cai

Helpt u mij een stapje dichterbij mijn droom?

 

Eeuwige dank en veel liefs,

Yang Yang

 

 

24.11.2017

Classic Young Masters Award

lees meer >>

24.11.2017

Op 17 november heb ik de Meesterproef in De Doelen gespeeld. Dit was een erg mooie ervaring en ik ben erg blij met de Classic Young Masters Award die ik heb gewonnen! Dit houdt o.a. een individueel begeleidingstraject die mij zal helpen mijn dromen te realiseren. Dank jullie wel!

10.10.2017

Opname in het Concertgebouw met Young Classicals

lees meer >>

10.10.2017

Afgelopen september heb ik met Young Classicals een opname gemaakt in het Concertgebouw. Dit vond ik super leuk en ik ben erg blij om het resultaat met jullie te kunnen delen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Hierbij de linkjes:

A Session With Yang Yang Cai & Get-To-Know Yang Yang Cai

14.08.2017

Nieuwe website online!

lees meer >>

14.08.2017

Welkom op mijn nieuwe website! Hier hou ik u graag op de hoogte van mijn concerten en bezigheden. Liefs, YY

Visual